Ulepená čočka | Prameny zdraví

Ulepená čočka

2 šálky čočky (v suchém stavu), 1 velká nakrájená cibule, 1 nakrájená mrkev, 1 zelená nakrájená paprika , 4 šálky vody, 4 šálky rajčatového protlaku, 1 pl sušené petržele, 1 bobkový list, 1/2 čl bazalky, 1/4 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), 1 pl sójové omáčky tamari

Ulepená čočka

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Čočku, cibuli, mrkev a zelenou papriku vložte do velkého hrnce s vodou (4 šálky). Přikryjte pokličkou a 30 minut vařte. Přidejte rajčatovou šťávu a koření a vařte na mírném plameni dalších 30 minut. Podávejte s celozrnnými chlebem, muffiny anebo nějakou celozrnnou obilovinou.

Toto jídlo si můžete připravit dopředu a před servírováním ohřát. Dá se dobře zmrazit.

Počet přečtení: 3 388 Datum: 18. 1. 2009