Ječné kroupy s fazolemi | Prameny zdraví

Ječné kroupy s fazolemi

1 šálek pinto fazolí (nebo fazole červená/černá ledvina), 1 šálek ječných krup, 8 šálků vody, 1 nakrájená cibule, 200 g nakrájených hub, 2 šálky nakrájeného čerstvého špenátu, 1 pl citronové šťávy, 1 pl sójové omáčky, 1/4 čl rozmarýnu

Ječné kroupy s fazolemi

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Fazole vložte do velkého hrnce s vodou a přiveďte do varu. Vařte 1 minutu, odstavte, dejte pod pokličku a nechte 1 hodinu namáčet (anebo je můžete namočit přes noc). Poté je opět přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni vařte asi 1 hodinu. Přidejte kroupy, cibuli a houby. Vařte ještě dalších 45 minut. 15 minut před podáváním vložte špenát a zbývající ingredience. Dobře promíchejte a vařte posledních 15 minut. Servírujte horké.

Před tím, než přidáte špenát, zkuste, jestli jsou fazole měkké. Může se stát, že bude potřeba fazole a kroupy povařit o trochu déle. Tento pokrm můžete připravit i v pomalém hrnci. Do hrnce s vodou vložte fazole, kroupy, cibuli a houby. Vařte na vysokém stupni 6–8 hodin anebo na nízkém stupni 10–12 hodin. 30 minut před servírováním přidejte špenát a zbývající ingredience. Dovařte na vysokém stupni.

Počet přečtení: 7 493 Datum: 18. 1. 2009