Potraviny

Fazole
Jeden šálek sušených vařených fazolí denně dokáže snížit koncentraci škodlivého LDL cholesterolu, stabilizovat inzulín a...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie
Karob, svatojánský chléb
Karob je vynikající chutnou a zdravou alternativou místo kakaa. Pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním Východě, kde se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Celozrná rýže
Ne každý si uvědomuje, jak velký rozdíl je mezi celozrnnou a bílou rafinovanou rýží. Každý, kdo se stará o kvalitu vlastní...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Borůvky
Botanicky je známe pod názvem brusnice borůvka. Najdeme je v jehličnatých lesích, kde rostou planě. (Pěstují se i kulturní druhy...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Česnek
Je to stará kulturní plodina známá ve starověkém Babylóně, Číně i antickém Řecku. Nápisy na velké pyramidě v Gize svědčí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Všestranný heřmánek
Heřmánek (matricaria recutita) je jednou z nejznámějších a nejvšestranněji používaných rostlin v lékařství. Zatímco původně...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
Meruňky
Jejich původním domovem je Čína, Mongolsko a Střední Asie. U nás se jim daří na teplých svazích. Snadno trpí mrtvicí -...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Cuketa
Patří k druhu tykve obecné, která je druhově velice rozmanitá - rozlišujeme cukety zelené, pruhované, žluté i bělavé. Cuketa...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Pusa jako malina ...
Malinami si člověk vylepšoval jídelníček už pradávna, přesto se v našich zahrádkách začaly pěstovat až v 16. století....Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Kedluben
Patří do rodu dvouděložných rostlin z čeledi brukvovitých. Kedluben je příbuzný se zelím, květákem, kapustou a kadeřávkem....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie