Potraviny
Celá naše rodina má ráda luštěniny, ale trpíme průvanem, když po nich musíme ustavičně větrat.
Luštěniny obsahují oligosacharidy (rafinózu, stachyózu), které člověk nedokáže strávit, ale baktérie žijící v jeho střevě...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživyArame
Arame je mořská řasa, rostoucí v Pacifiku. Lístky jsou hnědé, sušením přechází do černé barvy. Z minerálních látek v této...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: EncyklopedieAmarant
Amarant je semeno rostliny (obilovina), z něhož se mele mouka. Je bohatý na bílkoviny, železo a vápník a pro posílení imunitního...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieAlfa alfa, vojtěška
Alfa alfa (vojtěška) je semínko euroasijské rostlinky, ze kterého klíčením ve vodě získáme křehké, vysoce výživné klíčky....Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieAgar-agar
Agar je bezbarvý až bílý želatinový přípravek, získávaný z mořských řas. Díky svému původu je velice důležitý pro...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: EncyklopedieKarobové bonbony
Karobové bonbony jsou další alternativou čokoládových bonbonů. Jsou zdravé a jejich hlavní složkou je karob. I když má karob...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieJablečné pyré
Jablečně pyré se už desetiletí používá při žaludečních a střevních katarech, zvláště u malých dětí. Konzumuje se 3x...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieKešu
Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména svým obsahem hořčíku, jedním z nejvyšších v rostlinné...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: ČlánkyNěkteré bylinky prý mohou zvyšovat odolnost organismu. Je to vědecky potvrzené?
Ano. Výzkumy posledních let ukázaly, že nejenom zelenina a ovoce, ale i různé bylinky a natě používané jako koření obsahují...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Rady lékařeJablko
Ono se řekne obyčejné jablko, ale na světě je jen málo plodů, které jablko předčí v jeho komplexním působení na organismus....Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie