Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny

Vlašské ořechy

Jsou velmi výživné. Vlašské ořechy jsou vhodné pro léčbu nervové soustavy, pro výživu studujících i duševně pracujících...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Proč používáte tak často čínské zelí?

Protože patří do rodiny kapustovité zeleniny a ta obsahuje množství látek chránících člověka před rakovinou. Například muži...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Kešu

Jejich hlavní léčebný účinek je na kůži, sliznice a oči.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Rajčata údajně chrání před rakovinou. Je tomu tak i po tepelné úpravě?

Ano. Lykopén, který má antioxidační a protirakovinové účinky, se právě teplem z buněk uvolní a zvýší se jeho dostupnost pro...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře

Okara

Okara je sojová drť, která zbude po výrobě sójového sýra tofu. Je to polotovar vhodný pro výrobu zdravých karbanátků, paštik a...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Jaký je rozdíl mezi prosem a jáhly?

Jáhly jsou loupaným – přesněji řečeno obroušeným – prosem. Proso se nedá v kuchyni použít, v původní slupce je příliš...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Nigari

Nigari je druh krystalizované mořské soli, který se používá při výrobě kvalitních sojových sýrů tofu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Četla jsem, že slupka obilnin může poškodit střeva. Je to pravda?

Není. Obilí – i kdybyste jej snědla syrové – se slinami a jinými trávicími šťávami odmočí a změkne.Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře

Natto

Je jedním z druhů fermentovaného sojového sýra. Je významným zdrojem bílkovin a vitamínu B12. Chuťově je obtížně přijatelný...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Mrkev karotka

Pektin obsažený v mrkvi, zelí a bramborách na sebe váže 80 % těžkých kovů v těle a vylučuje je z organismu ven. V lidové...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie