Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Čínské tofu se špagetami

olej 2 pl, tofu bílé 2 kostky, shoyu – sójová omáčka 3 pl, olej 3 pl, cibule velká 1 ks, pórek 1 menší, bílé zelí 200 g, kapie sterilovaná krájená 1 š, žampiony čerstvé 5 ks, maizena 1 pl, voda podle požadované konzistence (přibližně 1 dl), zázvor 1 čl, sójová omáčka nebo sůl na dochucení, špagety celozrnné uvařené 800 g (po uvaření)
|
Typ článku: Recepty

Tofu nakrájíme na kostky, pokapeme shoyu a opečeme na oleji. Odstavíme. Na oleji osmahneme cibuli a za občasného míchání postupně přidáme na kostky nakrájené zelí (rychle osmažíme do sklovita), pórek nakrájený na dlouhé tenké nudle, žampiony nakrájené na plátky a nakonec kapii s trochou nálevu. Potom přidáme opečené tofu, zasypeme maizenou a zalijeme vodou. Necháme přejít varem a dochutíme zázvorem, shoyu, případně solí. Když chceme jídlo pikantnější, můžeme přidat špetku čili.

Do hotového jídla zlehka zamícháme celozrnné špagety uvařené v osolené vodě. Podáváme jako samostatné jídlo nebo se zeleninovým salátem ze zelí, pórku, rajčat apod.

Jedná se o jídlo, které se zavděčí svojí chutí i sytostí.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 7268
Datum: 28. 9. 2010