Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Boloňské tofu na špagety

cibule velká 1 ks, olej 1 pl, petržel velká 1 ks (150 g), mrkev střední 1 ks (70 g), rajčata oloupaná 2 ks, shoyou – sójová omáčka 3 čl, rajčatový protlak 1 malá konzerva (115 g) voda 2 š, solčanka 1 čl, bazalka 1/3 –1/2 čl, oregano 1/3 –čl, mouka polohrubá 1–2 pl, česnek 3–4 stroužky, tofu bílé 1–1,5 kostky, voda na dolití podle potřeby, sójová omáčka, sůl na dochucení – podle potřeby, uzené tofu 1/4 kostky, olivový olej
|
Typ článku: Recepty

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme najemno nastrouhanou petržel a po chvíli restování najemno nastrouhanou mrkev. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a dusíme. Asi po 5 minutách přidáme shoyou, protlak, podusíme a zalijeme vodou. Ochutíme a dusíme asi 5 minut. Za neustálého zašlehávání zasypeme moukou a necháme vařit 5 minut na slabém ohni. Pak ochutíme utřeným česnekem a přidáme nastrouhané tofu, necháme projít varem a podle vlastní chuti dochutíme. Nakonec přidáme jemně nastrouhané uzené tofu a pokapeme olivovým olejem. Touto směsí přelijeme teplé omaštěné špagety.

Boloňské tofu můžeme použít jako směs na špagety, na dušenou pohanku nebo podávat s celozrnnými těstovinami.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 8593
Datum: 24. 10. 2009