Znojemské plátky ze seitanu | Prameny zdraví

Znojemské plátky ze seitanu

4 plátky seitanu, na posypání a potření seitanu: solčanka, sójová omáčka, hořčice, sůl

Znojemské plátky ze seitanu

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Ostatní suroviny: mouka na obalení, 2 1/2 pl oleje, 1/2 š nakrájené cibule, 2 š vody, 1 větší kyselá okurka, 1 pl oleje, sůl podle potřeby

Plátky seitanu přiměřeně posypeme a potřeme uvedenými surovinami, potom obalíme v mouce. Na osmaženou cibuli klademe ochucené a obalené plátky seitanu a z obou stran opékáme. Po opečení zalijeme vodou, promícháme a pod pokličkou chvíli podusíme. Šťáva se zahustí moukou z obaleného seitanu. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou kyselou okurku, podušenou na 1 pl oleje, dosolíme, povaříme a odstavíme.

Plátek můžeme připravit i na přírodní způsob, plátek na paprice (s omáčkou), plátek na houbách.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2 009 Datum: 25. 1. 2009