Znojemské plátky ze seitanu
4 plátky seitanu, na posypání a potření seitanu: solčanka, sójová omáčka, hořčice, sůl
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Ostatní suroviny: mouka na obalení, 2 1/2 pl oleje, 1/2 š nakrájené cibule, 2 š vody, 1 větší kyselá okurka, 1 pl oleje, sůl podle potřeby
Plátky seitanu přiměřeně posypeme a potřeme uvedenými surovinami, potom obalíme v mouce. Na osmaženou cibuli klademe ochucené a obalené plátky seitanu a z obou stran opékáme. Po opečení zalijeme vodou, promícháme a pod pokličkou chvíli podusíme. Šťáva se zahustí moukou z obaleného seitanu. Nakonec přidáme jemně nastrouhanou kyselou okurku, podušenou na 1 pl oleje, dosolíme, povaříme a odstavíme.
Plátek můžeme připravit i na přírodní způsob, plátek na paprice (s omáčkou), plátek na houbách.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2492
Datum: 25. 1. 2009