Kapustový prejt | Prameny zdraví

Kapustový prejt

400 g kapusty, 400 g vařených brambor, 2 syrové brambory, 100 g cibule, 2-3 dl sójového mléka, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, strouhanka podle potřeby, majoránka, mořská sůl, olej na vymazání formy a chlebová strouhanka na vysypání formy, petrželová nať, 3 rajčata, 2 polévkové lžíce sójové mouky

Kapustový prejt

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Na oleji zpěníme nadrobno posekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a podusíme. Dušenou kapustu smícháme s prolisovanými a nastrouhanými syrovými brambory, se sójovou moukou a sójovým mlékem - http://www.countrylife.cz/napoj-sojovy-natural-500-ml-bio-provamel

Přidáme majoránku, utřený česnek a sůl a dobře promícháme. Protože směs má být hustá, přidáme podle potřeby strouhanku.

Směs dáme do olejem vymazané a chlebovou strouhankou vysypané formy a v troubě pečeme dočervena.

Prejt podáváme obložený rajčaty a posypaný posekanou petrželovou natí.

Z knihy Karla a Drahomíry Červených Léčba výživou. Vydalo nakladatelství Neografia.

Počet přečtení: 3 793 Datum: 9. 10. 2020