Kuličky nebo burgery podle LuAnn
450 gramů tofu, ½ šálku vody, 2 lžíce sójové omáčky, 1-2 lžičky zeleninového bujónu, ½ lžičky sušené šalvěje, ½ lžičky sušené bazalky, ½ lžičky cibulového prášku, ¼ lžičky česnekového prášku, 2 šálky měkkých chlebových drobků, ½ šálku jemných ovesných vloček, ¾ šálku nadrobno nasekaných vlašských ořechů, 2 lžíce sušené cibule
Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty
S použitím mixéru nebo kuchyňského robotu mixujte tofu, vodu, sójovou omáčku, zeleninový bujón, šalvěj, bazalku, cibulový a česnekový prášek tak dlouho, až je směs hladká.
V míse promíchejte chlebové drobky, ovesné vločky, vlašské ořechy a sušenou cibuli. Suché ingredience přelijte směsí tofu a důkladně promíchejte. Nechte stát asi 5 minut (než začnete formovat koule, viz níže).
Předehřejte troubu na teplotu 180 oC. Lehce potřete pečicí fólii olivovým olejem. Navlhčete si ruce nebo použijte dávkovač na zmrzlinu a začtěte formovat koule (měli byste jich vytvořit přibližně 40), které pokládejte na připravenou pečicí fólii. V předehřáté troubě pečte asi 30 minut, až lehce zhnědnou. Můžete podávat okamžitě, anebo zmrazit pro pozdější použití.
Připravené „masové“ koule naaranžujte do mělké mísy, polejte sladkokyselou nebo houbovou omáčkou, podávejte s rýží natural anebo s celozrnnými nudlemi. Můžete je také smíchat s omáčkou na těstoviny a podávat s celozrnnými špagetami.
Z knihy Cesta ke svobodě. Vydal Advent-Orion.
Počet přečtení: 3 742 Datum: 10. 7. 2020