Tofu – mletý řízek | Prameny zdraví

Tofu – mletý řízek

150 g tofu, 240 g ovesných vloček, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 cibule, mletý zázvor, loupaný sezam, 100 g slunečnicových semínek, lžíce lněného semínka, petrželová nať, 2 lžičky solčanky, sójová omáčka, trochu mletého bílého a sečuánského koření, 2 vejce (výjimečně), strouhanka, olej na smažení

Tofu – mletý řízek

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Ovesné vločky zalijeme 2 dl bujónu. Tofu a ostatní suroviny pomeleme, slunečnicová semínka rozdrtíme, přidáme ostatní ingredience a všechno dobře promícháme. Vytvarujeme šišky, obalíme je ve strouhance a smažíme v horkém oleji.

Podáváme s přílohou dle vlastního výběru.

http://www.countrylife.cz/vlocky-ovesne-jemne-500-g-bio-country-life

http://www.countrylife.cz/bujon-zeleninovy-wuerzl-kostky-66-g-bio-eden

Z knihy Marka a Virginie Messinových Zdravo jesť, dlho žiť. Vydalo nakladatelství Motýl.

Počet přečtení: 4 261 Datum: 13. 11. 2020