Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Závitky ze seitanu

1 nakrájená cibule, 2 pl oleje, 2 š okary (nebo uvařených a rozmačkaných brambor, 1 1/2 čl drceného kmínu, 1 čl zázvoru, 1 čl soli, 2 š leča, 1 1/2 čl majoránky, 3 čl polohrubé mouky, 6 plátků seitanu (pokud možno tenkých), 5 stroužků utřeného česneku, 1 1/2 pl sójové omáčky, 1 pl oleje, 2 čl hořčice
|
Typ článku: Recepty

Cibuli, okaru a koření společně restujeme na mírném ohni a pak zalijeme lečem. Necháme vařit asi 3 minuty a za stálého míchání zaprášíme moukou. Necháme povařit a vychladnout. Poslední čtyři suroviny smícháme a touto směsí potřeme plátky seitanu. Plátky potřeme také okarovou (nebo bramborovou) náplní, zavineme je a omotáme nití tak, aby se při vaření nerozvinuly.

2 pl oleje, 1/2 š cibule, 1 čl mleté papriky, voda, 1/2 š drobně pokrájených kyselých okurek, solčanka, sůl a sójová omáčka na dochucení, mouka na zahuštění

Na oleji osmažíme cibuli, zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vodou potřebnou na uvaření závitků. Ochutíme kořením. Vložíme závitky a vaříme asi půl hodiny, potom je vyndáme. Vývar zahustíme moukou, povaříme, přidáme na oleji orestované okurky a dochutíme. Touto šťávou poléváme při podávání překrojené nebo celé závitky.

Ze seitanu můžeme připravit i španělské ptáčky (náplň: kyselá okurka, uzené tofu, vařené brambory).

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2402
Datum: 25. 1. 2009