Zapékané brambory s tofu a se zelím | Prameny zdraví

Zapékané brambory s tofu a se zelím

3 pol. lžíce rostlinného másla, 2 šálky (1 šálek je přibližně 1,8 dl) cibule nakrájené na kolečka, 5-6 větších brambor uvařených ve slupce a oloupaných, 4 šálky kyselého zelí, 2 šálky uvařené rýže natural, 2 šálky na nudle nastrouhaného tofu, 2 káv. lžičky soli, 3 pol. lžíce oleje, 1-1 ½ šálku hustšího sójového mléka

Zapékané brambory s tofu a se zelím

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Chlebovou formu vymastíme olejem, na dno položíme na plátky nakrájené brambory, cibuli, kyselé zelí, rýži, nastrouhané tofu a navrch znovu nakrájené brambory. Jednotlivé vrstvy vždy ochutíme solí, vršek potřeme olejem.

Ve vyhřáté troubě pečeme 45 minut. Před dokončením zalijeme sójovým mlékem a dopečeme.

Dobrou chuť přeje Jana Konečná

Počet přečtení: 3 997 Datum: 26. 7. 2013