Zapékané těstoviny s cizrnou a zeleninou | Prameny zdraví

Zapékané těstoviny s cizrnou a zeleninou

olej 1 pl, cibule nakrájená 2 pl, solčanka 1 čl, česnekový prášek 1 čl, shoyu – sójová omáčka 1 pl, voda 4 š (1 š = 2 dl), směs mražené zeleniny 1,5 š, celozrnná vřetena pšeničná 2 š, cizrna uvařená 1 š, sójová smetana (do jídla) 3 pl, olej na vymazání trochu, sójová smetana na přelití

Zapékané těstoviny s cizrnou a zeleninou

Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme cibuli, ochutíme ji a zalijeme vodou. Přidáme zeleninu a celozrnné těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin (příp. až do mírného rozvaření, samozahuštění). Potom zamícháme uvařenou cizrnu a sójovou smetanu a necháme projít varem.

Vkládáme do vymaštěné formy, horní vrstvu uhladíme a pokapeme sójovou smetanou. V troubě zapékáme asi 15 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Zapékané těstoviny drží pohromadě díky škrobu z polorozvařených těstovin bez nutnosti přidání vajíčka. I vzhledem zajímavou kombinaci můžeme podávat jako hlavní pokrm k obědu.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5 918 Datum: 30. 6. 2010