Venkovské fazolové lusky | Prameny zdraví

Venkovské fazolové lusky

fazolové lusky (čerstvé nebo mražené) 350 g, voda na uvaření, sůl na osolení vody, česnek 3 stroužky, olej 1 pl, kopr čerstvý nasekaný nadrobno 1–2 pl, paprika červená nakrájená na obdélníčky 1 ks, shoyou – sójová omáčka na ochucení, voda na podlití

Venkovské fazolové lusky

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Fazolky délky kolem 5–6 cm (případně nakrájené) uvaříme v osolené vodě doměkka.

Česnek nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou papriku a kopr a dusíme pod pokličkou 5 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Podušenou papriku zlehka smícháme s uvařenými lusky, podle potřeby ochutíme trochou sójové omáčky a přelijeme olivovým olejem. Lehké zeleninové jídlo podáváme s bramborami.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 950 Datum: 26. 9. 2009