Fazolové lusky ve vlašském krému | Prameny zdraví

Fazolové lusky ve vlašském krému

voda 750 ml, sůl 1 čl, mrkev 4 ks střední velikosti nakrájené na kolečka, zelené fazolky 500 g nakrájené na délku asi 3 cm, brambory 3 velké nakrájené na kostičky, voda ze zeleniny s nálevem 2,5–3 š, cibule 1 ks, paprika 1 velká, ořechy vlašské š, bazalka 1 čl, sůl na dochucení

Fazolové lusky ve vlašském krému

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Do osolené vody dáme vařit nakrájenou mrkev, po 5 minutách přidáme zelené fazolky a po dalších 10 minutách brambory. Vaříme, až budou brambory měkké (ne však rozvařené). Zeleninu scedíme. Ve 2,5 až 3 šálcích nálevu ze zeleniny umixujeme ostatní suroviny na hladký krém, dosolíme a necháme projít varem. Do hustší krémové tekutiny přidáme uvařenou zeleninu, zlehka zamícháme a necháme projít varem.

Hotové jídlo můžeme podle potřeby dochutit a přelít sójovou smetanou. Podáváme s chlebem a zeleninovým salátem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 260 Datum: 10. 11. 2010