Vánoční plněný „kapr“
1 větší a trochu silnější plátek seitanu, 1 zeleninový salát s okarou na způsob tresky, olej na pečení a vymaštění vnitřku „ryby“, sůl a další koření podle chuti, solčanka, mletá paprika, drcený kmín, sójová omáčka, hladká mouka, oregano, ovesné vločky (na posypání), rostlinný tuk, 2 kolečka citronu
Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty
Uvařený větší plátek seitanu položíme na rovnou plochu, nožem upravíme do tvaru ryby s hlavou (případně malými ploutvemi) a na spodní straně „ryby“ (na břiše) podélně rozřízneme. Uděláme kapsu (neprořízneme na druhou stranu) a naplníme ji zeleninovým salátem na způsob tresky tak, aby tělo „ryby“ bylo silnější.
Potom smícháme mouku s kořením a v této směsi obalíme naplněný seitan. Potřeme olejem, posypeme ovesnými vločkami (šupiny) a položíme na vymaštěný pekáč. Povrch poklademe plátky rostlinného tuku, mírně podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut. Během pečení „rybu“ poléváme tak, aby se vločky nesplavily. Po upečení z hlavy seškrábeme vločky, místo oka dáme kukuřičné zrnko nebo borůvku a ozdobíme plátky rostlinného tuku a citronu.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2 481 Datum: 25. 1. 2009