Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Vánoční plněný „kapr“

1 větší a trochu silnější plátek seitanu, 1 zeleninový salát s okarou na způsob tresky, olej na pečení a vymaštění vnitřku „ryby“, sůl a další koření podle chuti, solčanka, mletá paprika, drcený kmín, sójová omáčka, hladká mouka, oregano, ovesné vločky (na posypání), rostlinný tuk, 2 kolečka citronu
|
Typ článku: Recepty

Uvařený větší plátek seitanu položíme na rovnou plochu, nožem upravíme do tvaru ryby s hlavou (případně malými ploutvemi) a na spodní straně „ryby“ (na břiše) podélně rozřízneme. Uděláme kapsu (neprořízneme na druhou stranu) a naplníme ji zeleninovým salátem na způsob tresky tak, aby tělo „ryby“ bylo silnější.

Potom smícháme mouku s kořením a v této směsi obalíme naplněný seitan. Potřeme olejem, posypeme ovesnými vločkami (šupiny) a položíme na vymaštěný pekáč. Povrch poklademe plátky rostlinného tuku, mírně podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut. Během pečení „rybu“ poléváme tak, aby se vločky nesplavily. Po upečení z hlavy seškrábeme vločky, místo oka dáme kukuřičné zrnko nebo borůvku a ozdobíme plátky rostlinného tuku a citronu.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2521
Datum: 25. 1. 2009