Tempeh s kokosovou rýží na thajský způsob | Prameny zdraví

Tempeh s kokosovou rýží na thajský způsob

340 g tempehu, 1 malá cibule, nakrájená najemno, 3 stroužky česneku, prolisované, 2 středně velké mrkve, nakrájené na kostky, 1 šálek červené papriky, nakrájené na kostky, 1 šálek hráškových lusků, nakrájených na kostky, 1 šálek cukety, nakrájené na kostky, 1 čaj. lžička olivového oleje, 2 pol. lžíce sójové omáčky, 1 čaj. lžička pepře

Tempeh s kokosovou rýží na thajský způsob

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

1 šálek rýže natural, 1 šálek neslazeného kokosového mléka, 1 šálek vody

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky. Tempeh nakrájíme na středně velké nudličky. V pánvi rozpálíme na středně velkém plameni olivový olej, přidáme tempeh a restujeme do zlatohněda. Přidáme zeleninu a sójovou omáčku. Za stálého míchání restujeme tak dlouho, až zelenina změkne (asi 5 minut).

Ve středně velkém hrnci uvedeme do varu kokosové mléko s vodou. Přidáme rýži a vaříme na mírném plameni. Vaříme tak dlouho, dokud se veškerá tekutina nevsákne do rýže (asi 25 minut).

Z knihy Ricka Warrena, Daniela Amena a Marka Hymana Program Daniel: Zdravší život za 40 dní. Vydalo nakladatelství Porta libri.

 

Počet přečtení: 1 817 Datum: 8. 7. 2016