Strava
Arašídů se nemusíte bát
Vědci z Harvardovy univerzity se v Nurses‘ Health Study ptali účastnic na jejich obvyklou konzumaci arašídového másla.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: StudieČas k dílu, čas k jídlu
Také se každý rok nemůžete dočkat první jarní zeleniny a pozorně sledujete, jak salát na záhonku nabírá tvar hlavičky a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyOkořeňte si život
Vědci srovnávali působení kuřecího masa – jednou bez koření a jednou se směsí devíti bylinek a koření. Použili bylinky a...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Poradna výživyEfekt druhého jídla
Čočka je drobnozrnným druhem luštěnin. Slávu získala v roce 1982, kdy byl objeven „čočkový efekt“ neboli schopnost čočky...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživyLuštěniny v konzervách
Luštěniny v konzervách jsou pohodlné, ale mají stejný obsah živin jako ty, které si uvaříme doma?Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživyJak se zbavit pesticidů?
Pokud opláchneme ovoce nebo zeleninu pod tekoucí vodou, odstraníme tím asi polovinu zbytkových pesticidů. A co zbytek?Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyZmražené vs. čerstvé ovoce
Má zmražené ovoce stejný obsah nutrientů jako čerstvé? Studie věnované třešním a višním, brusinkám a jahodám naznačují...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživyŘecké seno pískavice
Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieI málo masa škodí…
Aby se ukázalo, jaký efekt má na nemocnost konzumace masa, vědci studovali bývalé vegetariány.Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: StudieChcete ušetřit na vaření? Tady jsou tři jednoduché tipy!
Patříte mezi vášnivé milovníky vaření, ale zároveň neradi utrácíte? Ušetřit v kuchyni můžete hned několika způsoby....Rubrika: Stravování | Typ článku: Články