Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Kalorie zhoršují pálení žáhy

Lidé, kteří trpí pálením žáhy, bývají často varování před tučnými jídly. Podle dr. Penaginiho z Milánské univerzity, jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Speciální margarín lepší než máslo

Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Sója snižuje „špatný“ cholesterol u žen po menopauze

Výsledky jedné malé studie ukázaly, že konzumování sóji přináší určité snížení „špatného“ LDL cholesterolu u...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie

Výrobky ze sóji chrání kosti po menopauze

Rostlinné estrogeny, které jsou v sóji obsažené a kterým se říká fytoestrogeny, pomáhají při některých projevech menopauzy....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie

Zdravé srdce: místo masa - tofu!

To, co si dáte na oběd, vám může zachránit život - k takovému závěru vedou výsledky nové studie. U těch účastníků studie...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie

Namáčená rýže (natural) hodnotnější

Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Také máte rádi sýry?

Vědecký výzkum z nedávné doby ukázal, že sýry jsou hlavním zdrojem saturovaných tuků (tedy těch tuků, které mají tu nepěknou...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Výrobci i prodejci dostali pokuty za značky BIO

Zájem spotřebitelů o koupi ekologických potravin je stále vyšší, některé obchody jim proto chtějí pomoci s...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

BIO potraviny nejsou BIO

Nápis přírodní nebo ještě lépe bio. Takto láká na své zboží zákazníky mnoho výrobců potravin, kterým však chybí...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

AHA: Sója snižuje cholesterol

Americká kardiologická společnost (AHA) uvedla, že lidé, kteří mají vysoký cholesterol, by měli denně konzumovat 25 až 50 gramů...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie