Strava

Vegetariánkám se rodí více dívek
Britská studie věnovaná souvislostem mezi stravou a zdravím matek a jejich miminek zjistila zajímavou skutečnost: ženy vegetariánky...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie
Kravské mléko zvyšuje riziko vzniku juvenilní cukrovky
Tým finských vědců v dlouhodobé studii zjistil, že děti, u jejichž sourozence se vyskytla cukrovka, měly později v životě až...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Také nutriční složení masa na etiketách?
Dvanáct amerických zákonodárců navrhlo, aby i na balíčcích čerstvého masa bylo uvedeno jejich nutriční složení. Tuto aktivitu...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Mléko a zmrzlina přispívají k rakovině prostaty
U 20 885 mužů, účastníků jedenáct let trvající studie zdravotního stavu lékařů, byla zjištěna souvislost mezi konzumací...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Veganská strava dobrá pro srdce
V nové studii vědci z Lifestyle Center of America v Oklahomě zjistili, že pouhý jeden týden dodržování čistě vegetariánské...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie
Vegetariánská strava účinně snižuje cholesterol
Pětatřicet mladých žen snížilo po dvou měsících na čistě vegetariánské stravě (bez produktů živočišného původu) se...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie
Sója pomáhá srdci
Vědecký tým z Lékařské fakulty Wake Forest University v Severní Karolíně v nové studii zjistil, že ti lidé, kteří konzumovali...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie
Albánský paradox, další příklad ochranného účinku středomořské diety?
„Paradox vysoké střední doby života v zemi s velmi nízkou životní úrovní může být nejpravděpodobněji vysvětlen stravou -...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Olivový olej, zelenina snižují riziko revmatoidní artritidy
Výzkumný tým dr. Linose z Athénské univerzity porovnával stravu 145 pacientů s revmatoidní artritidou se stravou 188 lidí, kteří...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Zeleninou proti cukrovce
„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie