Sójové kostky po bulharsku
2 pl oleje, 2 pl nakrájené cibule, 1 1/2 š sójových kostek (suchých), 1 čl solčanky, 2 pl jemně nastrouhané červené řepy, 1 pl sójové omáčky, 2 š horké vody, 1/2 čl soli, 1 pl polohrubé mouky, 2 stroužky česneku, 1 š leča, 1 1/2 š studené vody, 1/2 š jemně nastrouhaného bílého zelí, 2 pl kečupu
Rubrika: Náhražky masa
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme sójové kostky a na mírném ohni orestujeme spolu s postrouhanou červenou řepou a kořením. Zalijeme vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka (dokud se všechna voda neodpaří). Potom poprášíme moukou, zamícháme, přidáme lečo, česnek a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme asi 3 minuty, vmícháme syrové, jemně nastrouhané zelí a kečup, povaříme a odstavíme. Podle potřeby dosolíme.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2634
Datum: 25. 1. 2009