Nechci-li konzumovat „klasický“ cukr, ale chci se vyhnout umělým sladidlům, jaké alternativy můžu využít?
Med, javorový sirup, nerafinovaný hnědý cukr, sladké druhy ovoce, třtinovou melasu, ječmenný slad, jablečné a jiné ovocné sirupy.
Med, javorový sirup, nerafinovaný hnědý cukr, sladké druhy ovoce, třtinovou melasu, ječmenný slad, jablečné a jiné ovocné sirupy.
Stévie pochází z pralesů jižní Ameriky, kde ji objevili místní Indiáni a jejími lístky si sladili nápoje či jídlo. Používali ji i …
Přezdívá se mu bílé zlato, ale taky bílý jed. Já bych opět dodala: záleží na množství, ale v tomto případě bych se přiklonila spíš …
Ti, co jedí med, se většinou dožívají vysokého věku. Přísní makrobiotici by asi měli výhrady, ale je to tak. Jeden gerontolog …
Jaká by měla být maximální denní dávka?
Vytvářejí v našem mozku (i když byste přísahali, že je to na jazyku) vjem sladké chuti, který je v případě používaných umělých …
Jsou to alkoholické cukry (xylitol, sorbitol, erytritol, manitou) a k jiným nejpoužívanějším patří zejména aspartam, neotam, …
Náhradní (také „umělá") sladidla jsou látky, které se používají jako náhrada klasického cukru (sacharózy), protože jsou z určitých …
Složky přirozených potravin jsou ve vzájemném harmonickém poměru. To je důležité při trávení, kdy se navzájem doplňují. Například …
Je sušený a zdravý přírodní výtažek z naklíčeného ječmene, sladu. Používá se jako sladidlo. Ve 100 gramech jemně nažloutlého …