Ořechová sekaná s kukuřičnými lupínky | Prameny zdraví

Ořechová sekaná s kukuřičnými lupínky

2 šálky krájené cibule, 2 stroužky česneku, 2 velké stonky řapíkatého celeru, 2 pol. lžíce oleje, ¼ šálku mouky, 1 ½ šálku sójového mléka nebo vody, 1 pol. lžíce vegety, 2 pol. lžíce mletých lněných semínek, 1 čaj. lžička mleté šalvěje, ½ čaj. lžičky soli, 1 pol. lžíce sekané petrželové natě, 1 šálek mletých či sekaných ořechů, 3 šálky rozdrobených kukuřičných lupínků (cornflakes) – nejlépe celozrnných

Ořechová sekaná s kukuřičnými lupínky

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme cibuli, česnek a celer – přibližně deset minut. Potom přidáme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme dvě až tři minuty, aby směs zhoustla.

Přidáme ostatní přísady v uvedeném pořadí, přičemž směs pokaždé zamícháme. Vylijeme na dobře vymaštěný pekáč (nejlépe poslouží malý pekáč nebo forma s prohlubněmi, sekaná se rychleji upeče, snadněji vyklopí a lépe drží tvar).

Při teplotě 190 oC pečeme 25-45 minut, anebo dokud směs nezhnědne. Na deset minut pekáč odstavíme. Podáváme s bramborovou kaší a co nejbarevnější zeleninou podle vlastního výběru.

Ořechová sekaná se může stát hitem vašich obědů. Obsahuje velké množství zdravých mastných kyselin omega-3, minerálních látek i vitamínů.

Z knihy Neila Nedleyho Život bez deprese. Vydal Advent-Orion.

Počet přečtení: 2 177 Datum: 4. 3. 2016