Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Ještě proti osteoporoze

Americká společnost pro výživu (American Dietetic Association) uvádí ve svém prohlášení k vegetariánské stravě: "Relativně...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Články

Japonsko zkoumá podávání krmných směsí obsahujících mléko v případu nemoci šílených krav

Japonským krávám, které byly pozitivně testovány na bovinní spongiformní encefalopatii (BSE), známou jako nemoc šílených krav...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Hormon může být novým markerem rizika srdečního onemocnění

Podle nového výzkumu mohou být hladiny hormonu leptinu, který je vylučován tukovými buňkami, jedním z klíčů k určení rizika...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Příznaky intolerance

Existuje jich rozmanitá škála. a) Příznaky střevníMůže se jednat o příznaky nejrůznějšího druhu: neustávající zácpa...Rubrika: Alergie | Typ článku: Články

Geny i strava ovlivňují „dobrý“ HDL cholesterol

Vědci v nové studii zjistili, že ženy (ale ne muži) s určitým genem (APOA1), které konzumovaly větší množství polynenasycených...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Tuky nacházející se v čistě rostlinné stravě zpomalují postup rakoviny

Výzkum provedený na laboratorních myších naznačuje, že rostlinné tuky zvané fytosteroly zřejmě dokáží zpomalit rozvoj rakoviny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Ryby, záněty a srdeční onemocnění

Vědci zjistili, že jedinci s nejvyšší hladinou dodecosahexaenové kyseliny (DHA), což je typ omega-3 mastné kyseliny, která se...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Apolipoproteiny pomáhají určovat riziko infarktu

Apolipoprotein B (ApoB) a apolipoprotein A (apoA-1) jsou bílkoviny, které jsou nosiči cholesterolu v krvi. ApoB nese „špatný“ LDL...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Estrogeny a rakovina

Susan: Jsem po emocionální stránce tak zdravá, jako kterákoliv jiná žena před čtyřicítkou, kterou potkává tragédie, která...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Potravinové alergie a intolerace

Jakákoli potravina se může stát pro organismus toxickou a vytvářet alergii nebo intoleranci. Každý člověk je přitom jedinečný:...Rubrika: Alergie | Typ článku: Články