Nemoci
Cukrovka, vysoký krevní tlak a selhání ledvin
Cukrovka a vysoký krevní tlak zůstávají vedoucími příčinami selhání ledvin, přičemž mají na svědomí 44 %, resp. 28 %...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: StudieZácpa nejen na dálnici...
Při stravě, která obsahuje nízké množství vlákniny, se nenachází ve střevech příliš mnoho materiálu, kromě baktérií, ke...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: ČlánkyEchinacea a nachlazení
Pečlivě vypracovaná studie zkoumající léčebné účinky třapatky při běžném nachlazení zahrnovala 400 zdravých dobrovolníků....Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: StudieSodík v potravě
Vysoká hladina sodíku přispívá k vysokému krevnímu tlaku. Asi 80 % sodíku v naší průměrné stravě pochází z polotovarů....Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieKrevní tlak u dospívajících pomáhá předvídat riziko nemocí srdce
Výsledky studie vypracované v nizozemském Utrechtu na 750 mužích a ženách ve věku od sedmadvaceti do třiceti let naznačují, že...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieSe snižující se spotřebou masa klesá i riziko cukrovky
Milióny lidí, kteří v důsledku cukrovky enormně trpí, nevědí, že jejich agónii by bylo možno jiným výběrem potravin značně...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: ČlánkyDávejte krev - méně je někdy více…
Podle výsledků studie, kterou vypracovali vědci z Tufts University v Bostonu společně s kolegy z Bostonské univerzity, když...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieŽaludeční vředy
Tučné potraviny s nízkým obsahem vlákniny, alkohol, nápoje s obsahem kofeinu (i nápoje kofeinu zbavené), dráždivé potraviny, jako...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: ČlánkyHypertenze mívá u mužů vážnější průběh
Hypertenze je hlavním rizikovým faktorem při postižení mozkovou mrtvicí. Je rovněž jedním ze tří hlavních rizikových faktorů...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: ČlánkyObezita zvyšuje riziko rakoviny ledvin u mužů i u žen
Vědci z Karolinska Institute ve švédském Stockholmu zjistili, že nadměrná tělesná váha souvisí se zvýšeným rizikem rakoviny...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie