Nemoci srdce a cév | Prameny zdraví

Nemoci srdce a cév

Střevní mikrobiom zprostředkovává hypertenzi

V pokusech na myších vědci zjistili, že podávání stravy s velkým obsahem soli zapříčiňuje zničení kmene Lactobacillus ve střevě, …

Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Co přesně ze středomořské stravy dokáže prodloužit život?

Jak by mohlo být přidání několika ořechů k denní stravě, v tomto případě asi čtyř vlašských ořechů, mandlí či lískových ořechů, …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Ochrání nás ořechy před mozkovou mrtvicí?

Studie Lyon Diet Heart Trial ukázala, že strava ve středomořském stylu může významně snížit riziko druhého srdečního infarktu. …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Optimální hladina cholesterolu

Bez ohledu na to, kde žijeme, jak jsme staří, nebo jak vypadáme, lze podle výzkumníků připsat 90 % prvních infarktů devíti …

Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Mozková mrtvice

Při zhruba 90 % mrtvic se přeruší přívod krve do mozku, takže mozek není zásobovaný kyslíkem a části mozku, spojené s ucpanými …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Nízkotučné mléčné výrobky snižují riziko cévní mozkové příhody

V dosud největší studii, která sledovala souvislost mezi konzumací mléčných výrobků s různým obsahem tuku a rizikem cévní mozkové …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Doteky jsou důležité – i pro králíky

Vědci převedli skupinu králíků na dietu s vysokým obsahem cholesterolu. Předpokládali, že se u všech rozvine srdeční onemocnění. …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Výživa v cele smrti

Studenti připravující se na dráhu lékaře či zdravotníka se učí, že jsou tři stupně preventivní medicíny.

Rubrika: Nemoci srdce a cév | Typ článku: Články

Deset faktorů pro prevenci mrtvice

Jednou z hlavních příčin úmrtí a invalidity na světě je mozková mrtvice. Výzkumníci zjistili, že existuje deset hlavních …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Příjem ovoce a zeleniny vs. srdeční choroby

Podle studie publikované v odborném časopise European Heart Journal mají lidé, konzumující alespoň osm porcí ovoce a zeleniny …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
1 2 3 432