Není rýže jako rýže
Vědci z Harvardovy univerzity zjistili, že zatímco pravidelná konzumace celozrnné (neboli hnědé) rýže je spojována se sníženým …
Vědci z Harvardovy univerzity zjistili, že zatímco pravidelná konzumace celozrnné (neboli hnědé) rýže je spojována se sníženým …
Na základě výsledků studie jedenaosmdesáti tisíc Kaliforňanů, flexitariáni si podle všeho snížili míru rizika onemocnění cukrovkou …
Hlavním rizikovým faktorem u diabetu 2. typu je zátěž přebytečného tuku, který nosí lidé s touto nemocí na těle. Až devadesát …
14. listopad je Světovým dnem diabetu. Při této příležitosti přetiskujeme několik jednoduchých, ale dobře podložených rad z …
Studie z dílny Harvardské univerzity potvrzuje dosavadní informace, že hemové železo z masa a vnitřností při pravidelné konzumaci …
Studie Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) prokázala, že diabetikům druhého typu prospívá jíst jen dvakrát denně. …
Patříte mezi diabetiky? Pak se o své zdraví musíte pořádně starat. Anebo tuto starost přenechte povolanějším a vyrazte do lázní.
Meta-analýza 24 studií zveřejněná v časopise The American Journal of Clinical Nutrition potvrdila známou skutečnost – potraviny, …
Rýže v současné době živí téměř polovinu lidské populace, čímž se stává nejdůležitější základní potravinou na světě. Nicméně …
Diabetes 1. typu vzniká jako následek autoimunitní destrukce buněk slinivky břišní produkujících inzulín. Nejčastěji je …