Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Cukrovka

Tuky, a ne cukry…

V roce 1927 rozdělili výzkumníci mladé, zdravé studenty medicíny do více skupin, aby na nich vyzkoušeli účinek různých druhů...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Není rýže jako rýže

Vědci z Harvardovy univerzity zjistili, že zatímco pravidelná konzumace celozrnné (neboli hnědé) rýže je spojována se sníženým...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Jak předejít cukrovce

Na základě výsledků studie jedenaosmdesáti tisíc Kaliforňanů, flexitariáni si podle všeho snížili míru rizika onemocnění...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Cukrovka, nebo spíše „tukovka“?

Hlavním rizikovým faktorem u diabetu 2. typu je zátěž přebytečné­ho tuku, který nosí lidé s touto nemocí na těle. Až...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Světový den diabetu

14. listopad je Světovým dnem diabetu. Při této příležitosti přetiskujeme několik jednoduchých, ale dobře podložených rad z...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Nadbytek železa z masa ve stravě zvyšuje riziko cukrovky

Studie z dílny Harvardské univerzity potvrzuje dosavadní informace, že hemové železo z masa a vnitřností při pravidelné konzumaci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Dvě jídla denně prospívají – i diabetikům

Studie Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) prokázala, že diabetikům druhého typu prospívá jíst jen dvakrát...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Zlepšete si cukrovku v lázních

Patříte mezi diabetiky? Pak se o své zdraví musíte pořádně starat. Anebo tuto starost přenechte povolanějším a vyrazte do...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Přírodní léčba

Vysoký glykemický index zvyšuje riziko cukrovky

Meta-analýza 24 studií zveřejněná v časopise The American Journal of Clinical Nutrition potvrdila známou skutečnost – potraviny...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Jestliže je konzumace bílé rýže spojena s cukrovkou, co pak Čína?

Rýže v současné době živí téměř polovinu lidské populace, čímž se stává nejdůležitější základní potravinou na...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|