Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Astma se dá životním stylem významně ovlivnit

Astma je další nemocí, která má specifický vztah ke stravě. Budeme se zabývat tím, jak může vegetariánská strava pomoci...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články

Jednoduché cukry mohou mít vliv na HDL cholesterol

Ve studii, které se zúčastnilo 55 žen po menopauze (s nadváhou či obezitou) se ukázalo, že lidé, kteří přecházejí na...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

S celým zrnem za snížením rizika srdečního onemocnění

Rafinované obiloviny (nejčastěji v podobě výrobků z bíle mouky, bílé rýže atp.) obsahují menší množství vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Nízkotučná strava s nízkým obsahem soli snižuje krevní tlak

Nízkotučná strava s hojností ovoce a zeleniny, ale pouze malým množstvím soli, může vést k významnému poklesu krevního tlaku...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Klíčem ke zdravému srdci je zdravá strava

Další dvě studie ukázaly, jak je pro ochranu před nemocemi srdce a cév důležité konzumovat hodně ovoce, zeleniny a málo tuku.Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Populární polštáře s pohankovými slupkami mohou způsobovat alergii

I když se často uvádí, že polštáře s pohankovými slupkami nemohou způsobovat žádné potíže, pro některé jejich uživatele se...Rubrika: Alergie | Typ článku: Studie

WHO doporučuje velkým gigantům, aby se přidaly v boji proti civilizačním nemocem

WHO (Světová zdravotnická organizace) varuje, že asi 60 procent z 56,6 miliónu úmrtí ročně na celém světě mají na svědomí...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Aktivní diabetici žijí déle

Dr. Tanasescu z Touru University International v kalifornském Cypressu spolu s kolegy analyzovala data od více než 51 000...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Vláknina v obilovinách snižuje riziko srdečního onemocnění u starších lidí

Ve studii na 3 588 lidech starších 65 let se ukázalo, že ti z nich, kteří často konzumovali cereálie s vysokým obsahem vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Šťáva z brusinek zvyšuje hladinu HDL cholesterolu

Podle vědců z University of Scranton v Pennsylvánii obsahuje šťáva z brusinek více fenol antioxydantů než dvacítka běžně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie