Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Dietní faktory a riziko rakoviny tlustého střeva

Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Celozrnné obiloviny a rakovina

Minnesotští vědci zpracovali přehled patnácti amerických a evropských studií zabývajících se vlivem spotřeby obilovin u lidí...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Rakovina prostaty: příčina leží ve stravě?

Epidemiologické i laboratorní poznatky stále častěji ukazují, že výživové faktory, specificky snížení spotřeba tuku, sójové...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Brokolicové klíčky při prevenci rakoviny

Odhady z nedávné doby naznačují, že strava založená na rostlinných potravinách dokáže zabránit 20-50% všech případů...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Riziko Non-Hodgkinova lymfomu u starších žen

Výskyt Non-Hodgkinova lymfomu se za poslední dvě desetiletí zvýšil asi o 75%. Studie na 35 000 ženách ve věku 55 až 69 let...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Spotřeba masa, heterocyklické aminy a riziko rakoviny prsu

Předchozí studie ukázaly, že s rakovinou prsou souvisí spotřeba tmavého masa a saturovaných tuků. Studie, která zahrnovala 352...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Triglyceridy souvisejí s mozkovou mrtvicí

V nové studii, která poprvé dala do souvislosti vysokou hladinu krevních tuků, zvaných triglyceridy, se zvýšeným rizikem mozkové...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Jak proti rakovině

Konečně je věda o výživě na stopě dlouho předvídané souvislosti mezi výživou a rakovinou! Rakovina je druhou nejčastější...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Strava a redukce stresu zpomaluje růst nádorů prostaty

Výsledky malé studie naznačují, že strava s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem vlákniny spolu s redukcí stresu dokáží...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Živočišné tuky zvyšují riziko dvou druhů rakoviny

Lidé, kteří mají v oblibě maso, sýry a plnotučné mléčné výrobky, si zvyšují riziko vzniku rakoviny jícnu a žaludku. Výskyt...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie