Pomeranč denně – rakovinu odežene? | Prameny zdraví

Pomeranč denně – rakovinu odežene?

Podle výsledků australské studie působí pravidelná konzumace citrusových plodů jako prevence některých druhů rakoviny. Organizace SCIRO zjistila, že riziko rakoviny úst, hrdla a žaludku se tak snižovalo o 50%. Australský výzkum zpracoval výsledky předchozích 48 mezinárodních studií zkoumajících zdravotní prospěch spojený s konzumací citrusových plodů.

Pomeranč denně – rakovinu odežene?

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Vědci rovněž dospěli k závěru, že jsou zde „přesvědčivé důkazy“, že citrusy snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění, obezity a cukrovky. Kathrine Baghurst uvedla, že pomeranče obsahují nejvyšší hladinu antioxidantů ze všech druhů ovoce: více než 170 rúzných fytolátek, včetně více než 60 flavonoidů, u kterých byl zjištěn protizánětlivý a protinádorový účinek.

Počet přečtení: 4 501 Datum: 1. 1. 1970