Kukuřičný chléb | Prameny zdraví

Kukuřičný chléb

2 š teplé vody, 1 pl sušeného droždí, 1/4 š medu, 2 a 1/2 š kukuřičné mouky, 1 š celozrnné pšeničné mouky, 1 š celozrnné ovesné mouky, 1 a 1/2 čl soli, 1/4 š oleje

Kukuřičný chléb

Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty

V misce zamícháme první tři suroviny. Necháme 10 minut pracovat. V další misce promícháme vše ostatní. Přilijeme nabobtnané droždí a dobře promícháme. Vymažeme a vysypeme formu a vlijeme těsto. Dáme kynout na teplé místo po dobu cca 15 minut. Pečeme při 175 stupních cca 40 minut do zlatohněda.

Obměna: Místo oleje můžeme použít rozmixované slunečnicové semínko (1/2 šálku). Do mouky můžeme navíc přidat 1 š nasekaných datlí a 1/2 š nasekaných vlašských ořechů.

Počet přečtení: 3 479 Datum: 11. 7. 2014