Rajčatovo-sýrové toasty
6-8 plátků chleba nebo bagety, špetka mleté papriky; „Sýrová" omáčka: 1/3 hrnku rostlinného margarínu, 1/3 hrnku mouky, 1 lžíce misa, 1 lžíce tahini, 1 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce šťávy z citrónu, 1 hrnek sójového mléka, 1/2 hrnku lahůdkového droždí, sůl a pepř na dochucení
Rubrika: Chléb, pečivo, placky
| Typ článku: Recepty
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Nejdřív se dáme do omáčky: Na středně nízkém ohni na pánvi rozehřejeme margarín. Přidáme mouku a mícháme, až se vytvoří kašovitá hmota. Potom vmícháme miso, rajčatový protlak, sójovou omáčku a citrón. Postupně přimícháme sójové mléko a zvětšíme oheň. Přidáme droždí, sůl, pepř, přivedeme k varu a ihned odstavíme.
Mezitím nakrájíme pečivo na libovolné tvary. Pomažeme - spíš pokapeme - bagety omáčkou, posypeme mletou paprikou a dáme na 10 minut zapéct.
Pokud vím, tak zapečená bageta nikdy nouzi o stoupence neměla.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství PLOT v roce 2011.
Počet přečtení: 2835
Datum: 7. 6. 2013