Bulgurové karbanátky | Prameny zdraví

Bulgurové karbanátky

Drť zeleniny z odšťavňovače, ½ hrnku bulguru (lze použít i vařenou pšenici nebo kroupy), 1 hrst hrachových vloček, 2 lžíce kukuřičných vloček, 4 lžíce jáhlových vloček, 4 stroužky česneku, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžíce hořčice, 10 lžic kvasnic tebi, sůl, olej

Bulgurové karbanátky

Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

V odšťavňovači vyrobíme šťávu z čerstvé zeleniny: 4 mrkve, 1 petržel, 1/8 celeru, 1/8 červené řepy. Bulgur dáme do hrnce, zalijeme hrnkem vroucí vody a dáme jej vařit. Do vroucí vody přidáme hrachové a kukuřičné vločky, vaříme na mírném ohni 5-10 minut.

Vroucí vodou zalijeme jáhlové vločky a necháme odstát. V jiné misce přelijeme vroucí vodou zeleninovou drť. Vše scedíme a dáme do mísy: bulgur, hrachové, kukuřičné a jáhlové vločky, zeleninovou drť. Přidáme sůl, utřený česnek, sójovou omáčku, hořčici, 4 lžíce tebi a dobře promícháme. Můžeme přidat tebi nebo suché vločky k zahuštění směsi.

Vytvarujeme malé karbanátky a obalíme je v tebi. Osmažíme je ze všech stran. Směs můžeme i zapéci.

Z knihy Lenky Jarošové Vařit zdravě může každý. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 3 285 Datum: 9. 6. 2017