Zeleninová polévka s těstovinami | Prameny zdraví

Zeleninová polévka s těstovinami

voda 5 š (1 š = 2 dl), nakrájená koř. zelenina 1 š, hrášek 1/2 š, solčanka 1–1,5 čl, drobné celozrnné těstoviny 2 pl, petržel. nať čerstvá sekaná 1,5 čl, česnek 2 stroužky, olej olivový 1 čl

Zeleninová polévka s těstovinami

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Nakrájenou zeleninu vaříme asi 10–15 minut. Přidáme hrášek a těstoviny a vaříme dalších asi 8 minut. Ochutíme, převaříme, přidáme olej a můžeme podávat. Polévka je hustější konzistence, proto podle vlastního uvážení můžeme přidat vodu a dochutit.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5 703 Datum: 2. 11. 2009