Zelená polévka – zelná s hráškem | Prameny zdraví

Zelená polévka – zelná s hráškem

1/5 š oleje, 1 š pokrájené cibule, 4 š zelí nakrájeného na malé kostičky, 1 čl drceného kmínu, 2 š nakrájených brambor, 1 1/2 š zeleného hrášku, 5 pl ovesných vloček, 1 čl mleté papriky, 10 š vody, 2 čl soli, 2 čl solčanky, 1 pl nasekané petrželové natě

Zelená polévka – zelná s hráškem

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme zelí, do sklovita osmažíme spolu s drceným kmínem, přidáme mletou papriku, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme brambory, hrášek a ovesné vločky. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké, polévku dochutíme a posypeme petrželovou natí.

Můžete připravit také červenou polévku (mrkev a trochu červené řepy, do hotové polévky přidáme na oleji krátce osmažená, pokrájená rajčata) nebo žlutou polévku (tykev, kukuřice, do hotové polévky přidáme na oleji osmaženou nakrájenou žlutou papriku).

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2 597 Datum: 25. 1. 2009