Zapečená čočka | Prameny zdraví

Zapečená čočka

250 g hnědé čočky uvaříme spolu s 2 bobkovými listy. Scedíme, ale vývar uschováme. Na 1 pl olivového oleje a 1 pl vody usmažíme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 125 g nakrájené mrkve a 3 na plátky nakrájené řapíky celeru (klidně nahraďte asi 125 g nakrájeného bulvového celeru).

Zapečená čočka

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Přidáme uvařenou čočku, 2 l sladké papriky, 1 l majoránky, 1 l šalvěje, 1 l francouzského droždí, 1 pl rajčatového protlaku, 1 pl sójové omáčky a asi 300 ml vývaru z čočky. Mírně povaříme cca 15 minut.

Z čerstvě uvařeného 1/2 kg brambor a 2 pl sójového mléka připravíme bramborovou kaši. Čočkovou směs vložíme do zapékací misky, poklademe ji 2 rajčaty nakrájenými na plátky a na ně rozložíme bramborovou kaši. Povrch vidličkou ozdobně upravíme. Posypeme 1 pl sezamových semínek a zapečeme 30 minut v troubě. Podáváme horké se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4 990 Datum: 4. 1. 2010