Červená čočka po bulharsku | Prameny zdraví

Červená čočka po bulharsku

olej slunečnicový 1 pl, cibule 1 velká, paprika zelená 1 velká, rajčata 2 ks, solčanka 2 čl, bazalka 1/3 čl, provensálské koření 1/3 čl, voda 3,5 š (1 š = 1,4 dl), červená čočka 1 š, sójové mléko 3/4 š, hladká mouka 1,5 pl

Červená čočka po bulharsku

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Cibuli, papriku i rajčata pokrájíme na menší kostičky a dusíme na oleji asi 5 minut. Ochutíme, zalijeme vodou a přidáme červenou čočku. Vaříme asi 12 minut – do rozvaření čočky. V sójovém mlékce rozšleháme mouku a vmícháme do čočky. Za občasného míchání na slabém plameni necháme vařit asi 5 minut, potom odstavíme. V případě potřeby dochutíme solí. Podáváme teplé s karbanátkem, s opečeným tofu a s chlebem.

Hotové jídlo má vůni leča a velmi příjemnou chuť. Konzistence je podobná hrachové kaši. Můžeme je podávat na oběd s karbanátkem, s opečeným tofu nebo jenom s chlebem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 11 961 Datum: 30. 5. 2010