Rychlá červená čočka
250 g červené čočky propláchneme a vsypeme do většího hrnce, přidáme 600 ml vody, 1 najemno nakrájenou cibuli, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 l mletého kmínu, 1 l kurkumy, 1 l garam masaly (směs koření), 1/4 l chilli koření, 1 bobkový list a přikryté pomalu vaříme 20-25 minut, až se vsákne veškerá tekutina.
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Vyndáme bobkový list a dřevěnou vařečkou rozmícháme čočkovou směs na jemnou pastu. Přidáme 1 pl citrónové šťávy, 1 pl sójové omáčky a 3 pl strouhaného kokosu. Nemusíme solit. Na posypání usmažíme alespoň 2 cibule nakrájené na půlkolečka na olivovém oleji.
Podáváme s hnědou rýží a dušenou růžičkovou kapustou, posypané smaženou cibulí a ozdobené kouskem citrónu. Kapustu můžeme nahradit podušenými fazolovými lusky a případně podávat dvojnásobné množství čočky jen se zeleninou. Mně se zdá chuťově lepší varianta bez rýže.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 5581
Datum: 20. 1. 2010