Výživová poradna | Prameny zdraví

Výživová poradna

Sůl - jenom v pohádce?

Lidé žijící v rozvinutých zemích světa konzumují 10-20krát více soli než organismus potřebuje. Výsledkem je hypertenze neboli …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Namáčená rýže (natural) hodnotnější

Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli rýži …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Speciální margarín lepší než máslo

Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín, ale …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Celozrnné potraviny

Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal různých …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Obilné tyčinky pod palbou kritiky

Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených tuků …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Ovoce a zelenina, brambory

Ovoce a zelenina mají téměř zcela stejné přednosti jako obiloviny, resp. zrniny. Neobsahují cholesterol. Obsahují minimum …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Způsobují připálené toasty rakovinu?

Když se škrobnaté potraviny tepelně upravují až do temně hnědé barvy, dochází ke tvorbě akrylamidu.

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Optimální strava

Definovat stravu, která zabraňuje vzniku chorob, je o mnoho jednodušší, než si možná myslíte. Protože na celém světě existují …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Je to bezpečné

Bývávalo, že jídlo na našem stole bylo tím, čím bylo. Rajče bylo rajčetem - přirozeně vyrostlým produktem semene, půdy, slunce a …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
121 22 23 24