Výživová poradna | Prameny zdraví

Výživová poradna

Jak dále s vlákninou?

Téma vlákniny je jedním z posledních výživářských hitů. Lidé si již začínají uvědomovat, že nedostatek vlákniny ve stravě může být …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Národ požitkářů

Náročné je však pro naši kapsu i pojídání sladkostí. Neměli bychom však jíst minimálně pětkrát denně? To možná platí pro malé …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Utrpení z nadbytku

Základem jídelníčku většiny lidí jsou v hospodářsky vyspělých zemích produkty živočišného původu; výsledkem je utrpení z nemocí …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Sůl - jenom v pohádce?

Lidé žijící v rozvinutých zemích světa konzumují 10-20krát více soli než organismus potřebuje. Výsledkem je hypertenze neboli …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Namáčená rýže (natural) hodnotnější

Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli rýži …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Speciální margarín lepší než máslo

Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín, ale …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Celozrnné potraviny

Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal různých …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Obilné tyčinky pod palbou kritiky

Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených tuků …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Ovoce a zelenina, brambory

Ovoce a zelenina mají téměř zcela stejné přednosti jako obiloviny, resp. zrniny. Neobsahují cholesterol. Obsahují minimum …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Způsobují připálené toasty rakovinu?

Když se škrobnaté potraviny tepelně upravují až do temně hnědé barvy, dochází ke tvorbě akrylamidu.

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
121 22 23 24 25