Vydatná hustá polévka | Prameny zdraví

Vydatná hustá polévka

2 nakrájené cibule, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 2 nakrájené mrkve, 3 velké brambory, nakrájené na velké kusy, 200 g hub, nakrájených na čtvrtiny, 2–3 velké stroužky utřeného česneku, 2 šálky vody, 1/4 šálku sójové omáčky tamari, 1/4 šálku jablečné šťávy, 1/2 pl nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1/2 pl majoránky, 1/2 pl tymiánu, 3–4 pl kukuřičného škrobu

Vydatná hustá polévka

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Všechny ingredience, s výjimkou kukuřičného škrobu, promíchejte ve velkém hrnci. Polévku přiveďte k varu, pak snižte teplotu, na hrnec dejte pokličku a na mírném plameni vařte asi 1 1/2 hodiny, až zelenina změkne. Rozmíchejte kukuřičný škrob v polovině šálku vody a pomalu jej přidávejte do polévky. Míchejte, až zhoustne.

K přípravě můžete využít i pomalý hrnec. Řiďte se výše uvedenými radami. Na vysokém stupni se polévka vaří 6 hodin, na nízkém stupni asi 12 hodin. Kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě přidejte až těsně před podáváním; polévku míchejte, dokud nezhoustne.

Počet přečtení: 3 031 Datum: 18. 1. 2009