Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Voňavá zelná polévka

voda 1 litr, zelí 250 g, mrkev 2 ks, brambory 4 ks, zeleninový bujón 1 ks, kmín celý 3/4 čl, paprika mletá 1 čl, kopr čerstvý na ochucení, česnek 2–4 stroužky, petrželka čerstvá 1 hrst, olivový olej pokapat povrch, citron max. 1/2 ks
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Do vařící vody vložíme na menší kousky nakrájené zelí, půlkolečka mrkve a vaříme asi 10–15 minut. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, zeleninový bujón a kmín a vaříme dalších asi 15 minut, než změknou brambory. Pak ochutíme dalšími surovinami (mletá paprika, kopr, petrželka, česnek, olej), necháme krátce projít varem a nakonec dochutíme citronem, případně solí.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4565
Datum: 2. 4. 2010