Matka příroda měla opět pravdu – celá rajčata jsou zdravější než oloupaná
Značné množství vědeckých studií svědčí o tom, že výrobky z rajčat snižují riziko rakoviny tlustého střeva a prostaty. Předpokládá …
Značné množství vědeckých studií svědčí o tom, že výrobky z rajčat snižují riziko rakoviny tlustého střeva a prostaty. Předpokládá …
Během intenzivní a dlouhotrvající tělesné zátěže se v bílých krvinkách zvyšuje tvorba volných radikálů, a tím i vliv těchto …
Fascinující objev vitamínu C začal na moři, když skotský námořní lékař James Lind (narodil se v roce 1716) podniknul řadu …
Víte o tom, že lidé, kteří mají nejvyšší spotřebu ovoce a zeleniny, vykazují o 20 % nižší riziko srdečního onemocnění v porovnání …
Nespoléhejte na potravinové doplňky, chcete-li předcházet civilizačním nemocem. Selen, minerál, který je nezbytný pro dobrou …
Uvádí se, že selen je jeden z antioxidantů, které brání rozvoji cukrovky. Užívání doplňků selenu bylo nyní přesto dáno naopak do …
Hromadí se množství vědeckých důkazů o tom, že doplňky kyseliny listové potlačují reakcí imunitního systému na rakovinné buňky a …
Pokud jste odpověděli, že červená paprika, pak jste se strefili! Ano, v tomto druhu zeleniny se nachází více vitamínu C než třeba …
Vitamín D se nenachází v mnoha potravinách, rozhodně jej nenalezneme v rostlinných potravinách. Vědci sledovali množství vitamínu …
Je-li vitamín B-12 získáván ze stravy, uvádí se dnes jeho potřeba v rozsahu asi od 1 mcg do 3 mcg denně. Vitamín B12 je obsažený …