Vegetariánské kofty | Prameny zdraví

Vegetariánské kofty

400 g uvařené fazole (červená ledvina), 250 g brambor vařených, 100 g cizrnové mouky instantní, 1 vejce, 1 čl koriandru, 2 čl würzl, 2 čl kari, 1 chilli paprička, 50 g sekaný špenát čerstvý, 1 stroužek česneku, olivový olej, špetka čerstvého sekaného koriandru

Vegetariánské kofty

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Fazole, brambory a koření, plus česnek vložte do mísy a důkladně rozmixujte. Přidejte vejce, cizrnovou mouku, würzl, sekaný špenát a koriandr. Promíchejte na hustou hmotu. Z této hmoty tvořte válečky, které napichujte na špejli.

Pečte 15 minut na vymaštěném plechu v troubě rozehřáté na 180 stupňů. V průběhu můžete otáčet a potírat olejem.

Podává se s omáčkou z bílého (sójového) jogurtu a máty, nejlépe s tortillou a salátem z červené řepy.

Náš tip: Z hmoty můžete vytvářet kuličky, které poté servírujete s rajčatovou omáčkou a těstovinami.

Dobrou chuť přeje Petr Klíma, kuchař Country Life

Počet přečtení: 5 729 Datum: 3. 5. 2013