Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Výhody půstu

Půst znamená, že den nebo déle nejíte. Částečné půsty omezují jídlo na ovoce, šťávy nebo konzumaci pouze určitých potravin...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Vyhýbejte se druhotným potravinám

Omezené užívání živočišných potravin řeší otázku saturovaného tuku i dietního cholesterolu. Chcete-li dosáhnout nejlepšího...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživy

Vyplatí se stát se vegetariánem?

Statistiky potvrzují trvale rostoucí zájem o vegetariánství (bezmasý způsob stravování). Podle průzkumu agentury Soffres-Factum se...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Výrobci chtějí doplňovat ovocné džusy kofeinem

Minute Maid, což je dceřiná firma společnosti Coca Cola, hodlá přijít na trh s novou řadou ovocných džusů doplněných obsahem...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživy

Výrobci kojenecké výživy si najímají v rozvojových zemích lékaře

V dnešní době se mnohé ženy v západních zemích vracejí ke kojení; výrobci dětské výživy se tak musejí poohlížet po nových...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživy

Vysoký glykemický index

Když podáte lidem dva druhy jídel, které jsou stejné, co se týká kalorií, výživové hodnoty a chuti, ale jedno má vysokou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vyvolává kofein závislost, nebo ne?

V případě kofeinu lze hovořit o závislosti dvojího druhu: psychické a fyzické. I malé dávky kofeinu užívané pravidelně po...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživy

Vždycky jsem si myslel, že hlavním viníkem při vzniku cukrovky je cukr. Je to tak?

Dr. James Anderson, profesor medicíny a klinické výživy na Lékařské univerzitě v Kentucky a známá autorita na problematiku...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Poradna výživy

Z čeho se skládají bílkoviny a kde se berou?

Stavební bloky bílkovin se nazývají aminokyseliny. Různé kombinace dvaceti aminokyselin vytvářejí bílkoviny, které nalézáme u...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Zahušťování polévek a omáček

Z kukuřičného škrobu a malého množství vody (obvykle čtvrt až půl šálku) vytvořte řídkou pastu. Jedna až tři polévkové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy