Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Známí mají krásný ovocný sad, ale můžeme z něho jíst ovoce, když blízko vede silnice?

Míra kontaminace spadem škodlivin z výfuků závisí na počtu aut, které projedou okolo a na vzdálenosti od silnice. Čím je...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživy

Ztrácí se při vaření zeleniny ve vodě velké množství vitamínů?

Zelenina, je-li dobře připravena, se může stát hlavním zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny v našem jídelníčku....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Zůstávají v rýži po uvaření ještě nějaké vitamíny a minerály?

Samozřejmě. Některé vitamíny skupiny B jsou termolabilní a jejich obsah po uvaření výrazně klesne, ale to, co tam zůstane, nejsou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Zvyk je železná košile – to platí i o jídle

Celá naše společnost (mj. prakticky všechny supermarkety, prodejní automaty i restaurace) je nastavena na podávání a konzumaci...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Žaloba

Majitel jednoho grilu (ve státě Arizona) žaluje druhého (na Floridě) - pro krádež myšlenky na podávání co nejnezdravějšího...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Žaludeční vředy

Peptický vřed je výsledkem situace, kdy je slizniční membrána žaludku a/nebo dvanácterníku doslova vyleptána žaludečními...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Poradna výživy

Ženy, pozor na rtuť – v potravě!

Hlavním zdrojem rtuti v potravě jsou ryby a mořské plody.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Živočišné bílkoviny potřebuje jen kojenec

Od konce čtyřicátých let do konce osmdesátých let bylo základem oficiálního učení o výživě v bývalém Československu...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživy

Živočišné potraviny a rakovina

Živočišné produkty – zvláště maso – zvyšují riziko řady rakovin (prsu, vaječníku, prostaty, tlustého střeva atd.). Ukazuje...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy

Živočišné potraviny a vaše srdce

Míře, s jakou by mělo být užívání druhotných (živočišných) potravin omezeno, rozumí jenom velmi málo lidí. Účelem...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna výživy