Poradna výživy

Tipy, jak méně solit a zachovat jídlu chuť:
Nepřidávejte sůl během vaření, ale až těsně před dovařením, resp. servírováním. Část použité soli nahraďte bylinkami a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Tipy, jak minimalizovat spotřebu olejů
Snižte spotřebu olejů tím, že olej vlijete do čisté nádobky na tekuté mýdlo. Tak budete moci přesněji kontrolovat, kolik oleje...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Tipy, jak nahradit cukr
Používejte místo sirupu jako zálivky na vafle raději ovoce. Sežeňte si recepty, jak připravovat koláče a sladké moučníky bez...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Tipy, jak omezit příjem tuku:
Vylučte uzeniny, vnitřnosti a konzervované masné výrobky. Omezte spotřebu tmavého masa (vepřové, hovězí, zvěřina). Konzumujte...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Tipy, jak se vyhnout popojídání
Jak se vypořádat s touhou dát si něco dobrého na zub? Zde je pár tipů. Zaprvé, dobře se nasnídejte a nebudete mít uprostřed...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Tloustne se po ovocných a oříškových tyčinkách?
Na trhu je velké množství energetických tyčinek obsahujících pouze zdravé přísady, jako je sušené ovoce, semínka a ořechy....Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Tlumení zánětu v těle
Volné radikály mohou měnit podobu proteinů v našem těle do té míry, že jsou imunitním systémem nerozpoznatelné. Zánětlivé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Tofu používáte v receptech velmi často. Kolikrát týdně je můžu jíst?
I denně. Závisí to na příjmu jiných zdrojů bílkovin. Pokud denně konzumujete i ostatní luštěniny, mléčné výrobky, maso...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy
Trojboj proti LDL cholesterolu
Podle šéfredaktora American Journal of Cardiology je hlavním rizikovým faktorem pro vznik aterosklerotických plátů zvýšená hladina...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživy
Tuk potřebujeme k tomu, abychom zůstali zdraví a měli zásoby energie pro případ nouze. Proč by nás měl tuk zabíjet, jak se někdy uvádí?
Tuk je neoddělitelnou součástí každé živé buňky a zároveň je to pro organismus důležitý záložní zdroj energie. Bez tuku...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy