Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Topinamburová polévka

500 g hlíz topinamburů omytých kartáčkem a nakrájených nahrubo, 1 pl olivového oleje, 2 velké cibule, 2 velké prolisované stroužky česneku, 500 ml vody a 1 kostka würzlu (nebo zeleninový vývar), trocha sójové smetany Provamel na ozdobu – není nutná
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Na 1 pl oleje a 1 pl vody necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a po malé chvíli topinambury. Důkladně promícháme a zalijeme vodou s würzlem. Vaříme asi 20 minut, pak rozmixujeme, lze dokořenit pepřem (výjimečně).

Na talířích zdobíme spirálkou sójové smetany a posypeme sekanými zelenými bylinkami (v zimě sušenými).

Varianta – k topinamburům přidáme 200 g nakrájených brambor a dále pokračujeme stejně.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 5555
Datum: 1. 11. 2009