Toasty s hráškovou pomazánkou | Prameny zdraví

Toasty s hráškovou pomazánkou

4 šálky vody, 1 nakrájená cibule, 1 velký brambor, očištěný (neloupaný) a nakrájený, 1 šálek žlutého půleného hrachu, 1 nastrouhaná mrkev, 1 čl bazalky, 1/4 čl sušeného kopru (možno vynechat)

Toasty s hráškovou pomazánkou

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Přiveďte ve velké pánvi vodu k varu. Přidejte cibuli, brambor a hrách. Na mírném plameni vařte 45 minut. Pak přidejte nastrouhanou mrkev a bazalku a vařte dalších 15 minut. Podávejte s celozrnnými toasty.

Pomazánku můžete připravit i ze zeleného hrášku. Je dobrá s vaflemi nebo celozrnnými obilovinami.

Počet přečtení: 2 446 Datum: 18. 1. 2009