Tarator – studená polévka | Prameny zdraví

Tarator – studená polévka

1 ks salátové okurky, nastrouhat na slzičky, 1 čaj. lžička solčanky, 1 čaj. lžička cukru, 1 pol. lžíce citronové šťávy, 1 ks cibule, nadrobno nasekané, 2 pol. lžíce vlašských ořechů, najemno nasekaných, 2 pol. lžíce kopru, nasekaného, 1 pl olivového oleje.

Tarator – studená polévka

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Všechny ingredience smícháme.

6 pol. lžic slunečnicového semínka, 1 šálek studené vody, ½ čaj. lžičky solčanky, 1-2 stroužky česneku

Umixujeme na jemnou tekutinu (připomínající smetanu) a vmícháme do okurkové směsi. Necháme odstát na chladném místě asi 10 minut.

Podáváme s křupavým toustovaným chlebem.

Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.

Počet přečtení: 3 040 Datum: 29. 4. 2016